У Латвії проросійську активістку засудили до року позбавлення волі

Дата: 13 Вересня 2024
A+ A- Підписатися
Проросійську активістку Олену Крейле, яку визнали винною у виправданні геноциду, воєнних злочинів та злочинів проти людяності та миру, Відземський окружний суд Латвії відправив за ґрати на 12 місяців.
 
Про це повідомляє місцева агенція LETA.
 
Олена Крейле. Джерело: nra.lv

Крейле використовувала символіку з буквою Z – символом російської агресії проти України. Крім того, вона схвалювала російську агресію, а також регулярно влаштовувала провокаційні дії.

Минулої осені суд першої інстанції засудив Крейле за цей злочин до року позбавлення волі умовно. Тепер же суд замінив умовний термін на реальний.

Засуджена може оскаржити це рішення у Верховному суді.

За даними видання “Новое время” у липні поточного року Крейле засудили до трьох років позбавлення волі за звинуваченням у “публічному виправданні воєнних злочинів Росії в Україні”. За даними звинувачення, з 7 березня до 15 червня 2023 року вона публічно висловлювала свою підтримку Росії – у вікнах свого будинку Крейле повісила саморобні прапори Росії, один із яких був із написом “Путін мій друг”.

Також жінка розклеїла на вікнах стрічки в послідовності російського триколору, плакат червоного кольору, на якому зображено російський герб і напис “МВС Росії”, і фотографію чотирьох жінок, одна з яких у червоній сукні та із символікою СРСР – серпом та молотом, а на задньому фоні російський прапор.

Нагадаємо, у січні поточного року влада Латвії вислала з країни голову “Латвійсько-російської асоціації співробітництва”, військового пенсіонера Бориса Каткова, який має російський паспорт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter