Полоненого військового армії РФ, кримчанина з українським паспортом, відправлять до Росії в межах обміну

Дата: 11 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Миколаївський райсуд Львівської області звільнив від відбування покарання засудженого за державну зраду кримчанина, російського військового з українським паспортом, взятого в полон біля Роботиного Запорізької області, у звʼязку з переданням його для обміну як військовополоненого.

Про це повідомив “Судовий репортер” з посиланням на ухвалу в судовому реєстрі.

Російські солдати, яких узяли в полон українські військові. Джерело: СБУ

Згідно з матеріалами справи, 2023 року обвинувачуваний потрапив у засаду, влаштовану військовими ЗСУ. Чоловіка затримали й доставили до Запорізького слідчого ізолятора.

Наприкінці вересня 2023 року його етапували до табору для військовополонених “Захід-1” на Львівщині.

Хортицький райсуд Запоріжжя 27 червня 2024 року визнав чоловіка винним у державній зраді й призначив йому 15 років увʼязнення з конфіскацією майна. Обвинувачуваний брав участь у процесі через відеозвʼязок з табору для військовополонених.

4 вересня того ж року Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими ухвалив рішення про обмін чоловіка як військовополоненого ворога для звільнення захисників України, які перебувають у полоні держави-агресора. Засуджений дав на це письмову згоду.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російським військовим, які потрапили в полон до Збройних сил України, заборонили здійснювати телефонні дзвінки у відповідь на збільшення кількості випадків жорстокого поводження з українськими військовополоненими.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter