ООН: Серпень цьогоріч був одним з найсмертоносніших місяців для цивільних українців на війні

Дата: 09 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У серпні 2024 року внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україні щонайменше 184 цивільні людини загинули, а 856 отримали поранення. 

Про це йдеться в черговому звіті ООН. 

Динаміка цивільних втрат із 24 лютого 2022 року. Скриншот звіту ООН

Аналітики організації кажуть, що серпень став другим місяцем за кількістю жертв серед цивільного населення у 2024 році після липня.

Переважна більшість жертв серед цивільних (91%) і руйнувань освітніх і медичних закладів (95%) у серпні відбувалися на території, контрольованій українським урядом.

В ООН уже фіксували цьогоріч збільшення цивільних жертв російського вторгнення, а пов’язували це з активним використанням росіянами керованих авіаційних бомб. За тиждень російські військові випускають по Україні понад 800 таких бомб. 

Нагадаємо, що майже 20% опитаних українців мають серед близьких родичів таких, з якими втратили контакт через війну, ще 5% мають серед близьких загиблих через війну, а 3% – тих, кого примусово депортували до Росії або на окуповані території. 

В Україні вже не перший рік створюють мартиролог усіх цивільних жертв російсько-української війни. Нині відомо про понад 12 тисяч цивільних загиблих, але очевидно ці дані не є повними. Вони не враховують, наприклад, інформації з окупованого Маріуполя, де кількість жертв може сягати десятків тисяч.  

Фотографія обкладинки: ДСНС

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter