На грузинському кордоні знову застрягли українці, депортовані з Росії

Дата: 30 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Щонайменше 17 громадян України застрягли на російсько-грузинському кордоні через проблеми з документами.

Про це розповідає видання “Холод”. 

Скриншот відео

Журналісти поспілкувались з Олександром Шульгіним – одним з тих, хто застряг на кордоні.  

За його словами, частина людей – колишні в’язні, які відбували покарання в російських колоніях. Інших депортували з Росії нібито через порушення міграційного режиму. 

Сам Шульгін каже, що останні 10 років він жив і працював у Росії. У січні 2024 року його затримали поліціянти та звинуватили у порушенні режиму перебування. Він стверджує, що у нього забрали паспорт та відправили до Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Краснодарському краї. Там він пробув майже вісім місяців, після чого його привезли на кордон із Грузією. 

Нині усі 17 людей живуть у кількох кімнатах з бетонними стінами без вікон на контрольно-пропускному пункті “Дар’ял”, що межує з КПП “Верхній Ларс”. Виходити на вулицю вони не можуть. 

Шульгін каже, що деякі з тих, хто застряг на кордоні, мають туберкульоз, втім, усіх їх тримають разом. Деякі з них там вже близько двох місяців.

Нагадаємо, що це не перша така історія. Торік у серпні Грузія впустила колишніх ув’язнених з Херсона, яких росіяни викрали та видворили за межі РФ. Їх протримали у буферній зоні на кордоні 10 днів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter