Росіянина Зунеля Братова підозрюють у зґвалтуванні та триманні в сексуальному рабстві жительки Херсонщини

Дата: 29 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Слідчі Нацполіції заочно повідомили російському військовому Зунелю Братову про підозру у порушенні законів і звичаїв війни, зокрема в тому, що він неодноразово ґвалтував та взяв у сексуальне рабство жительку Херсонщини. 

Про це повідомляє  ZMINA з посиланням на оприлюднену підозру 28 серпня. 

Окупант Зунель Братов, фото: “Слідство.Інфо”

Російський військовослужбовець 25 окремого гвардійського полку спеціального призначення Зунель Братов разом з іншими окупантами перебували у вересні 2022 року на території Станіславської громади Херсонської області.

Орієнтовно на початку вересня Братов їхав автівкою у селі Станіслав на Херсонщині й побачив жінку, яка поверталася додому. Він зупинився і наказав сісти в машину, а коли та відмовилась, побив її й силоміць затягнув в авто. Братов відвіз жінку у своє помешкання на вулиці Театральній, 18 у Станіславі, де впродовж кількох годин незаконно утримував та зґвалтував. Після цього відпустив потерпілу додому. 

Через кілька днів окупант вдерся у дім жінки та, застосовуючи силу, знову привіз її у своє помешкання. Понад місяць Братов незаконно утримував потерпілу в підвалі, ґвалтував, змушував прибирати, прати й готувати для нього їжу. Крім того, російський військовий знущався з жінки, бив її, а одного разу силою виштовхнув з машини на ходу. Внаслідок цього вона зламала ліву ключицю.

Знущання з потерпілої продовжувалися до 17–18 жовтня 2022 року, аж поки Братов зник з усіма речами. Тоді потерпіла повернулася додому. 

За скоєний злочин росіянину загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що раніше журналісти “Слідство.Інфо” ідентифікували Зунеля Братова. З сайту “Однокласники” стало відомо, що він проживає у російському Ставрополі. Чоловік одружений з росіянкою Діаною Братовою, а також має дітей.

Влітку 2021 року Міноборони РФ нагородило Братова медаллю “За бойові відзнаки”.

Відповідно до статистики, якою сьогодні оперує Офіс генпрокурора, задокументувати вдалось вже 310 фактів сексуального насильства, вчиненого в умовах війни. Більшість з осіб, щодо яких чинили таке насильство, – це жінки, їх майже 200. Інші – це 113 чоловіків, і також є неповнолітні – 15 осіб.

ZMINA вже розповідала про деяких ідентифікованих російських військових, підозрюваних у скоєнні таких злочинів, наприклад, про: 

  • Олексія Нємцова, якого підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої на Херсонщині; 
  • Олександра Рубанова, якого заочно відправили до в’язниці за те, що пів року ґвалтував жінку на Херсонщині;
  • Владіка Небієва, який також отримав заочний вирок за те, що систематично вчиняв психологічне і фізичне насильство щодо жінки з Херсонської області;
  • Романа Попова, підозрюваного у зґвалтуванні незаконно ув’язненого чоловіка в Херсоні.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter