Цьогоріч 4,8 тисячі дітей з найвразливіших родин отримали гроші на оздоровлення: як скористатися допомогою?

Дата: 28 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

З початку 2024 року 1 924 українські родини отримали кошти на оздоровлення 4 809 дітей.

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: AFP

Гроші виплачують за програмою Мінсоцполітики.

Малозабезпечені родини, які виховують дітей з інвалідністю або які є багатодітними, можуть самостійно обрати оздоровчий заклад з-поміж тих, які долучилися до програми. Кошти на оздоровлення і відпочинок надсилають на спеціальну картку, з якої можна розрахуватися виключно за путівку.

Торік сума на одну путівку становила понад 14 тисяч гривень, а цьогоріч – 15 890 гривень.

Детальний перелік того, що потрібно для отримання допомоги, можна переглянути за посиланням. Версія сайту для людей з порушенням зору за посиланням.

Нагадаємо, що українські посадовці вже висловлювали думку, що постраждалими від війни слід вважати всіх неповнолітніх у країні. 

Внаслідок російської агресії понад тисячу дітей втратили батьків, а ще тисячі росіяни депортували до Росії. Там їм змінюють документи, піддають пропагандистському обробленню, змушують плести маскувальні сітки для російських військових, відправляють до російських сімей, наприклад, колишніх силовиків, а деяких відправляють до таборів, де до них ставляться як до тварин. 

Війна в Україні, як вважають у ЮНІСЕФ, штовхає ціле покоління дітей “до краю прірви”. Понад чверть українських дітей, які стали свідками або учасниками подій війни, розлучились із рідними. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter