“Укрпошта” випустила марки з дитячими малюнками, частина з вторгованих грошей за які піде на допомогу сиротам

Дата: 01 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Державне підприємство “Укрпошта” випустило набір “Діти Перемоги малюють Україну майбутнього” з малюнками українських дітей. 

Про це розповів генеральний директор Ігор Смілянський.

Скриншот сайту “Укрпошти”

Дизайн марок розробляли діти. 

“В нас найкращі, мужні та креативні діти, які, на хвилиночку, зробили все максимально по-дорослому: отримали технічне завдання на унікальний дизайн марки й, можна сказати, взяли участь у тендері, Всеукраїнська рада обрала абсолютних переможців (аукціоном вважатимемо “Дію”), переможці перевиконали план, тому взяли усіх”, – каже Смілянський. 

Частина грошей від продажів, а саме 40 гривень з кожного маркового аркуша, підуть на допомогу дитячим будинкам та дітям, які втратили батьків. 

Купити поштовий набір можна як на сайті “Укрпошти”, так і на інших платформах, наприклад, Amazon та eBay. 

За даними Національної соціальної сервісної служби України, на які посилається “Юридична газета”, лише з 24 лютого минулого року по 1 квітня 2023-го регіональні служби виявили 8512 дітей, які з тих чи інших причин залишилися без батьківського піклування в умовах воєнного часу. З них 1476 стали сиротами внаслідок російської агресії. 

Нагадаємо, що правоохоронці в Україні розслідують близько трьох тисяч воєнних злочинів росіян проти дітей. За час повномасштабного вторгнення російські військові вбили 484 дитини, а 992 поранили. Відомо також про щонайменше 13 фактів сексуального насильства, вчинених ними.

Окрім цього, тисячі дітей росіяни депортували до Росії. Там їм міняють документи, піддають пропагандистській обробці, змушують плести маскувальні сітки для російських військових, відправляють у російські сім’ї, наприклад, колишніх силовиків, а деяких відправляють до таборів, де до них ставляться як до тварин. 

Війна в Україні, як вважають у ЮНІСЕФ, штовхає ціле покоління дітей “до краю прірви”.

Фотографія обкладинки: Мінцифри 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter