Міноборони: Нові сухпайки відповідатимуть релігійним, медичним та етичним потребам бійців та бійчинь

Дата: 28 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Для українських військових розширять асортимент сухпайків, додавши різноманітні продукти, зокрема рослинні, кошерні та халяльні набори.

Про це розповіли в Міноборони. 

Ілюстраційне зображення. Фото: aljazeera.com

Інформація, що Державний оператор тилу закуповуватиме для українських військових халяльну та кошерну їжу, з’явилася ще наприкінці минулого року. Посадовці казали, що запозичують досвід у країн НАТО.

Приміром, у США до розроблення меню залучають спеціалізовані інститути, які мають технологічну та наукову базу.

“Багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому ми активно співпрацюємо з релігійними громадами та експертами в галузі харчування. Ми також розуміємо важливість етичного вибору, тому рослинні сухпайки стануть важливою частиною нашої нової стратегії. Це не лише питання харчування, але й поваги до переконань кожного бійця”, – каже заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Оператор тилу та Міноборони вже провели консультації з представниками різних конфесій, а також громадських організацій “Кожна Тварина” та UAnimals, які працюють у сфері захисту прав тварин, та представниками ринку. За підсумками зустріч вони мають підготувати рекомендації. 

Нагадаємо, що торік в Україні започаткували на офіційному рівні нову традицію – проведення іфтару під час священного для мусульман місяця Рамадан. Першу таку вечерю провели, зокрема, з українськими воїнами-мусульманами. 

В Україні церква офіційно відділена від держави, а Конституція гарантує право на свободу віросповідання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter