Почали службове розслідування щодо поліціянтки, яка у Києві назвала ветерана “конченим інвалідом” за зауваження

Дата: 16 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Нацполіція у Києві почала службове розслідування інциденту, що міг трапитись між правоохоронницею та ветераном. 

Про це у поліції розповіли в коментарі “Українській правді. Життя”. 

Павло Якімчук. Фото: фейсбук-сторінка ветерана

Інцидент трапився 14 серпня у Дарницькому районі столиці. 

Тоді ветеран Павло Якімчук виїхав з паркувального місця для людей з інвалідністю біля будівельного гіпермаркету, куди одразу ж припаркувалась інша автівка. Чоловік помітив, що на її склі не було спеціальної позначки, тож зробив зауваження водію, разом з яким сиділа пасажирка. Остання була одягнена у форму поліціянтки.

У відповідь на зауваження щодо паркування жінка, як розповів ветеран, назвала його “конченим інвалідом”, а коли він виправив їїі Треба казати "Люди з інвалідністю", то додала: “О*уїли. Думають, якщо приїхали з передкаі З лінії фронту , то їм все можна”. 

Невдовзі Якімчук зміг встановити особу жінки, про що повідомив у соцмережах. Нею виявилась поліціянтка Олена Орещенко

Фото: фейсбук-сторінка Павла Якімчука

У коментарі для “УП. Життя” головна спеціалістка відділу комунікації поліції Київщини Яна Єрмоленко розповіла, що поліціянтка працює у Вишгороді. 

Під час службового розслідування буде зʼясовано всі обставини події та надана правова оцінка щодо правомірності дій поліціянтки”, – запевнили її колеги. 

Ветеран Якімчук, коментуючи випадок, розповів, що на фронті його пораненого евакуйовував гелікоптер поліції. 

В Україні вже налічують 1,2 мільйона ветеранів, але, попри високий рівень довіри до ЗСУ, ті, хто повернувся з фронту, стикаються з нерозумінням суспільства. 

За час, поки триває повномасштабне російське вторгнення, у медіа вже лунало чимало подібних історій. До прикладу, торік у Києві представників патронатної служби “Азову” на бізнес-форумі попросили сховатись у куток, бо вони були у формі та нібито лякали цим інших гостей. Після розголосу організатори перепросили у військових, а голова патронатної служби Олена Толкачова зізналась, що не очікувала такої бурхливої реакції громадськості. 

Також нещодавно клієнт облаяв через інвалідність у ветклініці в Одесі лікаря-ветерана на протезах Олексія Притулу.

Нагадаємо, щоб власними діями не нашкодити ветеранам та ветеранкам, можете прочитати книжку про толерантне спілкування з тими, хто повернувся з фронту. 

Також на “Дія.Освіта” з’явився спеціальний симулятор, що навчить спілкуватися з ветеранами та ветеранками. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter