У Кривому Розі на честь журналіста Володимира Гончара назвали сквер

Дата: 30 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Дніпропетровська обласна державна адміністрація перейменувала 292  об’єкти в населених пунктах області. У Кривому Розі, зокрема, один зі скверів тепер називається на честь місцевого журналіста Володимира Гончара, який помер 2014 року.

Про це пише Інститут масової інформації з посиланням на тамтешню ОВА.

Фото з фейсбук-сторінки Ольги Гончар (Хвостової)

Раніше цей сквер, розташований у Покровському районі міста, мав назву “Чебурашка”.

Дружина журналіста, головна редакторка медіа “Експерт-КР” Ольга Гончар (Хвостова), подякувала за вшанування пам’яті чоловіка.

“Його боротьба продовжується”, – зазначила жінка.

Володимир Гончар був криворізьким журналістом. Він працював у комунальній телерадіокомпанії “Рудана”, де вів кілька авторських проєктів. Серед них був і “ІнспекціяПО”, де журналіст висвітлював суспільно-політичні теми. Крім того, Володимир був редактором друкованого тижневика “Вестник Кривбасса”, депутатом міської ради й активно долучався до громадського життя міста. Чоловік несподівано помер на 41-му році життя, 12 червня 2014 року.

Загалом у таких населених пунктах, як Дніпро, Кам’янське, Кривий Ріг, а також у Криворізькому, Павлоградському, Дніпровському та Синельниківському районах перейменували об’єкти, які мали назви, пов’язані з Росією.

Нагадаємо, серед опитаних соціологами українців лише 9% бажають, щоб нині відновилися порядки, що панували за часів СРСР.

Водночас кількість громадян України, які негативно ставляться до можливості відновлення СРСР у будь-якій формі, зростала всі останні роки, кажуть соціологи. Так, ще 2017-го тих, хто ностальгував за радянськими часами, було щонайменше 21%. А із 63 до 78% зросла частка тих, хто не хотів би цього.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter