В окупованому Севастополі на місцевого жителя склали адмінпротокол за прослуховування української пісні вдома

Дата: 26 Липня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Севастополі на місцевого жителя склали адмінпротокол за прослуховування української пісні у себе вдома, згодом суд відправив його під адмінарешт на 15 діб.

Про це пише видання “Крим.Реалії” з посиланням на росЗМІ.

Джерело: pixabay.com / oleg_mit

Згідно з повідомленням, 42-річний чоловік, перебуваючи вдома з відчиненими вікнами, слухав “заборонену” композицію, а також нібито вигукував “націоналістичні гасла”.

Російські силовики розцінили пісню як “гімн націоналістів”. 

За це він отримав адміністративний протокол за статтею – “пропаганда та публічна демонстрація нацистської атрибутики”. Згодом його засудили до адміністративного арешту на 15 діб.

Як пишуть кримські телеграм-канали, фігуранта переслідують за прослуховування композиції “Ой у лузі червона калина”.

Джерело: телеграм-канал “поліції Севастополя”

Як уточнили в окупаційній поліції Севастополя, йдеться про 42-річного місцевого житля, завгоспа одного з медичних закладів. За даними російських силовиків, раніше чоловіка вже притягали до кримінальної відповідальності за “застосування насильства до представників влади”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що незаконний Гагарінський райсуд окупованого Севастополя заарештував 31-річного чоловіка за “вигуки нацистських гасел”.

На одному з пляжів Севастополя чоловік “почав вигукувати гасла Організації українських націоналістів (ОУН)”, заявили російські силовики. Також вони опублікували відео, на якому чоловік вимовляє гасло: “Слава Україні, героям слава”.

Також у Севастополі російські окупанти затримали 19-річного випускника однієї зі шкіл міста, склали на нього адміністративний протокол за “дискредитацію армії РФ” у соцмережах, а також змусили записати відеовибачення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter