У Литві шістьох мешканців країни, які приховували факт отримання паспорта РФ, позбавили громадянства

Дата: 25 Липня 2024
A+ A- Підписатися
Шістьох мешканців Литви позбавили громадянства країни, через приховування факту отримання російського паспорта. Як виявили у Департаменті міграції, ці люди взагалі не мали права на подвійне громадянство.
 
Про це повідомив литовський мовник LRT.
 
Ілюстративне фото

З початку цього року для аналізу потоків пасажирів, які часто подорожують між Литвою та Росією чи Білоруссю, на перевірку відібрали майже 2 тисячі осіб. Під час перевірок встановили, що шість громадян країни не лише приховали факт набуття російського громадянства, а й взагалі не мають права на подвійне громадянство. Ніхто з цих людей не співпрацював із Департаментом міграції країни та не відгукнувся на запити надати документи, що підтверджують їхнє право на подвійне громадянство.

Після виявлення таких обставин, у Департаменті міграції ініціювали процедуру позбавлення громадянства Литви. Вона була завершена після підписання наказу міністром внутрішніх справ Агне Білотайте, згідно з яким зазначені шість осіб позбавлені громадянства країни.

Також з’ясувалося, що 1,7 тисячі “мандрівників”, щодо яких проводилася перевірка, на законних підставах мають подвійне громадянство Литви та Росії або Литви та Білорусі, або є громадянами Литви й мають дозвіл на тимчасове проживання в іноземній державі.

Наразі Департамент міграції продовжує перевірки кількох сотень людей та уточнює отриману інформацію. За попередніми даними, буде запропоновано позбавити громадянства Литви ще кількох людей.

Департамент міграції нагадує, що громадянин Литовської Республіки, який отримав громадянство іншої держави, зобов’язаний впродовж двох місяців письмово повідомити Департамент міграції про це. Особа, яка не виконала цей обов’язок у встановлений строк, підлягає покаранню згідно зі статтею 532 Кодексу адміністративних правопорушень. У статті передбачено штраф від 300 до 850 євро.

Нагадаємо, у листопаді минулого року в Литві позбавили постійної посвідки на проживання Валерія Іванова – екслідера проросійської організації “Єдність”, яка виступала проти відновлення литовської незалежності на початку 1990-х, також чоловік заперечував агресію Росії проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter