Уряд Уельсу вперше очолить жінка – Елунед Морган

Дата: 24 Липня 2024
A+ A- Підписатися

24 липня, у середу, лейбористська партія в Уельсі обрала своєю лідеркою Елунед Морган. Незабаром вона стане першою жінкою на посаді глави регіонального уряду.

Про це повідомляє Politico.

Елунед Морган. Фото: Tom Preece

Морган була єдиною претенденткою на посаду лідера валлійських лейбористів. Незабаром її затвердять на посаді першої міністерки Уельсу, оскільки її партія має більшість у регіональному парламенті – Сенедді.

До того як стати лідеркою Лейбористської партії в Уельсі, Елунед Морган була депутаткою Європарламенту з 1994 до 2009 року, а з 2016 року працювала у валлійському парламенті. Її остання посада – міністерка здоров’я Уельсу.

Як зазначає Politico, Морган стала п’ятою жінкою в історії Уельсу, яку обрали на постійну політичну посаду, і першою, яка народила дитину, перебуваючи на посаді. Крім того, 57-річна Морган має титул баронеси.

Нагадаємо, що із серпня цього року посолкою британського уряду в Словенії вперше стане повністю незряча Вікторія Гаррісон. Вікторія Гаррісон народилася зі звичайним зором, однак протягом підліткового віку її зір постійно погіршувався. Після університету вона остаточно перестала бачити.

Гаррісон переїде до Словенії в супроводі свого собаки-поводиря, золотистого ретривера Отто.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter