Детективи виявили в декларації нардепа Фельдмана недостовірних відомостей на 5,8 мільйона гривень

Дата: 15 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами перевірки декларацій за 2021 рік виявило ознаки звітування недостовірних відомостей у народного депутата України на понад 5,8 мільйона гривень. 

Про це розповіли в НАЗК.

Олександр Фельдман. Джерело: Рух “Чесно”

Йдеться про нардепа Олександра Фельдмана.

Він не згадав про фінансове зобов’язання, що виникло в нього після укладення договору купівлі-продажу корпоративних прав на 4,8 мільйона гривень, а також не вказав про оплату за проживання в апартаментах готелю на Мальдівах, що обійшлось у ще пів мільйона гривень.

Окрім цього, детективи виявили розбіжності між розмірами фактично здійснених разових видатків на погашення наявних у нардепа зобов’язань на 400 тисяч гривень.

Нагадаємо, що НАЗК перевірила понад дві сотні декларацій посадовців та знайшла порушень на 700 мільйонів гривень.

Доступ до Реєстру декларацій без частини звітів НАЗК відкрило торік у грудні.  За 2021 та 2022 рік про свої доходи звітували  близько 700 тисяч службовців, натомість без примусу це роблять менш як 10% нардепів. Повний список тих, хто добровільно звітував про свої статки минулого року, можете переглянути за посиланням

Корупція руйнівно впливає на права людини. Як показують останні дослідження, зловживання посадовців у світі процвітає, але як демократичні, так і авторитарні лідери не діють. Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch за підсумками 2023-го констатувала – світові лідери самоусунулися від захисту прав людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter