Через складну ситуацію з енергозабезпеченням на Київщині розпочнуть роботу усі пункти незламності

Дата: 06 Липня 2024
A+ A- Підписатися

На Київщині пункти незламності переводять у робочий режим. Всі райони та громади області за результатами засідання штабу Ради оборони отримали відповідне доручення.

Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Ілюстративне зображення

“Ситуація з енергозабезпеченням складна. І маємо зробити все, щоб люди мали змогу підзарядити свої мобільні телефони, гаджети, викликати екстрені служби в разі потреби. Нині вже функціонують 225 пунктів. Готові до відкриття ще 397 пунктів. Їх відкривають органи місцевого самоврядування, підрозділи ДСНС, відповідальний бізнес, АТ “Укрзалізниця”, – розповів Кравченко.

Він зазначив, що доручив відповідальним оновити всі дані та постійно інформувати мешканців громад. За словами посадовця, має бути надана чітка інформація: місце, графік та умови роботи. 

Голова Київської ОВА підкреслив, що обов’язкове оснащення пунктів незламності передбачає світло, інтернет, доступ до мобільного зв’язку всіх операторів, воду та аптечку.

Доручив також головам районів та громад проаналізувати потребу у відкритті додаткових пунктів, зважаючи на скарги людей, що в деяких місцях їх немає“, – додав очільник ОВА.

Нагадаємо, з грудня минулого року у Київській області запрацював чатбот “Київщина безпечна”, де на одній платформі зібрані всі пункти незламності та укриття регіону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter