На Київщині запустили інформаційний чат-бот, який допомагає знайти пункт незламності чи укриття

Дата: 21 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
У Київській області запрацював чат-бот “Київщина безпечна”, де на одній платформі зібрані всі пункти незламності та укриття регіону.
 
Про це повідомили у пресслужбі Київської обласної військової адміністрації.
 
Джерело: koda.gov.ua

Функціонал чат-бота дозволяє вибирати, куди сховатися чи де підзарядити техніку, за геолокацією чи вручну. Він покаже всі найближчі пункти й укриття та відстань до них. Також їх можна шукати за населеним пунктом, щоб відфільтрувати весь список, треба почати вписувати адресу або назву необхідного місця.

Очільник КОВА Руслан Кравченко розповів, що до кожної точки безпеки прикріплене посилання на карту, на якій можна прокласти маршрут до вибраного місця. За допомогою бота можна перевірити їхній графік роботи та умови. Зокрема, там є інформація щодо наявності генератора, зарядок, аптечки, інтернету. Якщо захисна споруда або пункт незламності є доступні для людей з інвалідністю, це також буде відмічено.

“Включили й додаткову опцію – відгук із можливістю надіслати фото. Отже, ми напряму будемо мати об’єктивну інформацію від мешканців Київщини щодо роботи кожного укриття та пункту. Й оперативно реагуватимемо на всі скарги”, – зауважив Кравченко.

Чат-бот “Київщина безпечна” працює українською та англійською мовами, у ньому вказані не тільки пункти незламності, облаштовані громадами чи ДСНС, а й ті, які облаштовані для людей відповідальним бізнесом.

Також Кравченко закликав долучатися тих, хто готовий допомагати ще.

“Якщо ваше підприємство хоче бути корисним, заповнюйте форму. Ми внесемо вас до бота. Разом зробимо Київщину комфортнішою і безпечнішою”, – додав начальник КОВА.

Нагадаємо, у середині грудня поточного року у застосунку “Дія” оновили мапу пунктів незламності й перенесла її на головний екран застосунку. Крім того, відтепер карта може працювати як онлайн, так і офлайн. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter