Журналіст Мар’ян Кушнір евакуював жительку Вовчанська

Дата: 14 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Журналіст “Радіо Свобода” Мар’ян Кушнір допоміг виїхати з Вовчанська місцевій жительці. Наразі місто перебуває під постійними обстрілами.

Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Жителька Вовчанська. Фото: Мар’ян Кушнір

“Вовчанськ. Харківщина. Це пекло. Артилерія змітає з лиця землі все. Будиночки руйнуються, в повітрі стійкий сморід пороху. Снаряд за снарядом. Переміщатися від вулиці до вулиці – то лотерея. Накривають все”, – поділився кореспондент.

Він зазначив, що мирні жителі, які не виїхали у 2022 році, цього разу масово покидають Вовчанськ.

Фото: Мар’ян Кушнір

“Ніхто не хоче залишатися. Всі знають, як може бути. Вовчанськ це про сльози, біль, страх і ще багато чого. ЗСУ воюють на околицях міста, та для російської армії це не аргумент, і вони винищують ціле містечко. Дім за домом. Багато горя там буде… а люди виїжджають. І я сьогодні одну жінку таки вивіз”, – написав Кушнір.

У коментарі Інституту масової інформації він розповів, що до Вовчанська поїхав з волонтером Володимиром Чистяковим з благодійного фонду “Єдність та Сила”, який разом з волонтерами та поліцією евакуює людей. 

“Він їхав мікроавтобусом, а я – своїм авто. Розрахунок: щоб було більше місця. Тобто щоб я не займав місце в бусі – їхав власним авто, і в моє авто можна людей посадити. Далеко не все пішло за планом, бо почали сильно обстрілювати”, – зауважив журналіст.

Фото: Мар’ян Кушнір

За словами Кушніра, разом з волонтером він заїхав до одного з будинків, де до цього просили про евакуацію. Тоді до них підійшла жінка і запитала, чи варто евакуюватися.

“Вона живе останнім часом у сина в Харкові. Але приїжджає додому на кілька тижнів. Доглянути по господарству, сусідам привезти ліки тощо. Так вона застала наступ російських сил. Коли запитала, чи вже так небезпечно, що треба виїжджати, я сказав, що так – сідайте в моє авто, там є місце. Вона швидко сіла в авто, і ми згодом виїхали до точки евакуації. Далі її мав забрати син”, – додав він.

Нагадаємо, що в прикордонних громадах трьох районів Харківської області оголосили примусову евакуацію понад 100 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Станом на 12 травня з територіальних громад на Харківщині, в яких активізувалися бойові дії, вже евакуювали понад 4 тисячі людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter