З прикордонних громад Харківщини оголосили примусову евакуацію дітей-сиріт

Дата: 13 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У прикордонних громадах трьох районів Харківської області оголосили примусову евакуацію понад 100 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Евакуація дітей з Харківщини

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Ради оборони області.

“Сьогодні ухвалили рішення про примусову евакуацію дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Мова йде про 113 дітей прикордонних громад Богодухівського, Куп’янського та Ізюмського районів. За власним бажанням виїхали лише дев’ять дітей з опікунами Вовчанської громади”, – йдеться в повідомленні.

Також на засіданні обговорили ситуацію на фронті, зокрема і на Вовчанському напрямку, і мобілізацію. Синєгубов наголосив, що на Харківщині тримають динаміку показників.

Раніше голова Харківської ОВА повідомляв, що 1 695 місцевих жителів евакуювали з Чугуївського району, 2 589 – з Харківського, 44 – з Богодухівського та 1 434 людей вивезли волонтери. Загалом станом на ранок 13 травня вдалось евакуювати 5 762 людей.

Нагадаємо, за минулу добу російська армія обстріляла понад 30 населених пунктів Харківщини. Унаслідок цього дев’ятеро людей зазнали поранень, семеро з них – мешканці Вовчанська.

Раніше ZMINA повідомляла, що станом на 12 травня з територіальних громад на Харківщині, в яких активізувалися бойові дії, вже евакуювали понад 4 тисячі людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter