Із громад Харківщини, які перебувають під постійними обстрілами РФ, евакуювали понад 4 000 людей

Дата: 12 Травня 2024
A+ A- Підписатися
З територіальних громад на Харківщині, в яких активізувалися бойові дії, вже евакуювали понад 4 тисячі людей.
 
Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.
 

“Триває евакуація населення з територій, де ворог активізував бойові дії. За понад дві доби силами ОВА, місцевих адміністрацій, Координаційного гуманітарного центру та волонтерів, поліції, ДСНС евакуювали понад 4000 тисяч жителів з населених пунктів, де є загроза для життя й здоров‘я цивільних” – йдеться в повідомленні.

За його словами, усім евакуйованим надається супровід згідно з розробленою ще у 2022 році дорожньою картою. Зокрема, розгорнули ще майже 900 місць для евакуйованих і при потребі цю цифру збільшать. Окрім того, є домовленості з “Укрзалізницею”, що у разі збільшення темпів евакуації будуть додаткові потяги за окремими напрямками.

Синєгубов додав, що на напрямку Старий Салтів проблем з евакуацією та переміщенням цивільного населення немає.

Раніше поліція Харківщини повідомляла, що із Циркунівської громади вивезені 299 громадян, із Липецької – 183, із Вовчанської – 441.

Евакуаційні екіпажі поліціянтів працюють у надважких умовах, адже загарбники значно посилили бомбардування прифронтових районів.

Нагадаємо, що з 10 травня з міста Вовчанська та навколишніх населених пунктів на Харківщині почали масово евакуювати населення. Влада, поліція та волонтери спільно допомагають людям виїжджати. 

Раніше ZMINA повідомляла, що у деяких інших населених пунктах Харківщини вже триває примусова евакуація. Зокрема, з Великобурлуцької громади лишилося вивезти двох дітей – 6-річного хлопчика та 15-річну дівчину. Родина відмовляється їхати, тому на батьків склали адмінпротокол за невиконання батьківських обов’язків та передали його до суду. Дітей планують вилучити.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter