Інстаграм розмиватиме фотографії оголених тіл у приватних повідомленнях

Дата: 12 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Інстаграм почне тестувати нову функцію – попередження щодо того, що на фотографії, яку отримали в приватні повідомлення, – оголене тіло. Такі світлини розмиватимуть, і у користувачів буде вибір – подивитися чітке зображення чи проігнорувати. 

Про це йдеться в блозі Meta.

Фото: Canva

Нова функція має захистити користувачів, зокрема підлітків, від небажаних світлин у приватних повідомленнях, а також від сексуальних домагань і зловживань інтимними зображеннями. У Meta кажуть, що шахраї можуть надсилати фото з оголеною натурою, щоб обманом змусити людей надсилати їхні подібні фото у відповідь.

Функція розмивання фотографій буде ввімкнена за замовчуванням для підлітків до 18 років у всьому світі, а дорослі юзери отримають сповіщення із закликом увімкнути її.

Коли функція ввімкнена, люди, які надсилають оголені зображення, побачать повідомлення з нагадуванням про обережність під час надсилання чутливих фото, а також про те, що вони можуть скасувати надсилання цих фотографій, якщо передумали.

Фото: Meta

“Коли хтось отримує зображення, яке містить наготу, воно автоматично розмивається на екрані з попередженням, тобто користувач не бачить зображення оголеної людини, і може вибрати, переглядати його чи ні. Ми також покажемо їм повідомлення, із закликом не відчувати тиск з відповіддю, з можливістю заблокувати відправника і поскаржитися на акаунт”, – пояснили у компанії.

Крім того, при надсиланні або отриманні цих зображень люди отримуватимуть поради щодо безпеки, розроблені під керівництвом експертів, у яких йтиметься про потенційні ризики. Ці поради включають нагадування про те, що люди можуть робити знімки екрана або пересилати зображення.

Нагадаємо, що громадська організація #Stop_sexтинг запустила в телеграмі чатбот @online_kids_bot, у якому представлена інформація про основні ризики, з якими можуть зіткнутися діти в мережі, та рекомендаціями щодо того, як діяти у тій чи іншій ситуації.

Зокрема, у розділі про основні онлайн-ризики представлені визначення, причини появи та можливі наслідки таких негативних явищ, як секстинг, онлайн-грумінг, сексторшн, поширення забороненого контенту тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter