#Stop_sexтинг запустив чатбот щодо питань безпеки дітей в інтернеті

Дата: 29 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Громадська організація #Stop_sexтинг запустила в телеграмі чатбот, у якому представлена інформація про основні ризики, з якими можуть зіткнутися діти в мережі, та рекомендаціями щодо того, як діяти у тій чи іншій ситуації.

Про це організація повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Фото: Depositphotos

За даними організації, в Україні 96% дітей віком 10–17 років постійно користуються інтернетом.

“Сучасні діти не можуть уявити собі світ без інтернету, соціальних мереж чи онлайн-ігор – це для них такі самі очевидні речі, як для нас із вами світло чи вода вдома, – зазначили в ГО #Stop_sexтинг. — Онлайн-світ формує світогляд дитини, впливає на сімейні стосунки, допомагає навчатися, розвиває уяву, там формуються дружні та перші романтичні (часто навіть інтимні) стосунки сучасних дітей. Разом із тим він створює безліч новітніх ризиків для неповнолітніх користувачів”, – розповіли в організації.

Чатбот у телеграмі @online_kids_bot створений для інформування користувачів щодо питань безпеки дітей в інтернеті. Він розрахований на батьків, старших братів і сестер, а також спеціалістів, які працюють з дітьми.

У боті представлені основні онлайн-ризики, покроковий план дій на випадок ризикованих ситуацій, рекомендації, як говорити з дитиною про онлайн-світ та яким чином налаштовувати гаджети дитини, щоб її перебування в інтернеті було безпечним та спокійним для самої дитини та її родини.

Зокрема, у розділі про основні онлайн-ризики представлені визначення, причини появи та можливі наслідки таких негативних явищ, як секстинг і Секстинг – онлайн-листування інтимного характеру, надсилання інтимних фото або відео., онлайн-грумінг і Грумінг – це форма онлайн-насильства, в якій людина використовує інтернет або соціальні мережі з метою вимагання відвертих матеріалів для подальшого шантажу., сексторшн і Сексторшн – це форма шантажу, де кривдник вимагає від постраждалого гроші, матеріальні блага чи інші послуги під загрозою розголошення чи публікації сенсаційних або компрометуючих фотографій, відео або інших особистих даних., поширення забороненого контенту тощо.

До контенту, який може травмувати дітей, належать порнографічні, суїцидальні матеріали та контент, повʼязаний з війною – результати прильотів, розстріли військовополонених тощо.

Нагадаємо, що влітку минулого року проєкт #Stop_sexтинг у співпраці зі студією подкастів The Ukrainians Media запустили подкаст “Хороших батьків не блокують”. За словами засновників, він має допомогти батькам захистити своїх дітей від онлайн-ризиків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter