Окупаційний “прокурор” запросив два з половиною роки колонії-поселення для кримського татарина після відмови публічно перепросити перед “Z-патріотом”

Дата: 08 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Окупаційний “прокурор” запросив два з половиною роки колонії-поселення для кримського татарина Ділявера Салімова, заарештованого після відмови публічно перепросити перед місцевим “Z-патріотом”.

Відео з вибаченням мали розмістити в телеграм-каналі блогера-колаборанта Олександра Таліпова, пише Кримська правозахисна група.

Джерело: crimeahrg.org

Улітку минулого року Салімов у місті Старий Крим в розмові з іншим жителем Криму висловив обурення тим, що його співрозмовник носить на голові кепку із символікою “Z”. Він висловив усну погрозу опоненту й вимагав зняти кепку із символікою окупаційної армії, використовуючи нецензурну лексику.

Цей випадок записали на відео очевидці, згодом його опублікували в підконтрольних силовим структурам РФ телеграм-каналах “Крымский смерш” і “ТалипоV Online”.

На Салімова завели адміністративну справу за статтею “дрібне хуліганство”, оштрафували та вимагали перепросити на камеру. Після того як кримський татарин відмовився зробити це, йому посилили звинувачення й заарештували.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що станом на початок квітня 2024 року в окупованому Криму росіяни склали вже 737 адмінпротоколів про “дискредитацію” окупаційної армії.

З них у 641 випадку “суди” ухвалили постанову про накладення штрафу або приєднали до іншої справи за іншою статтею та ухвалили сукупне рішення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter