Журналіст “Накипіло” отримав контузію внаслідок російської атаки дронів по Харкову

Дата: 04 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок масованої російської атаки дронів по Харкову вночі 4 квітня постраждав журналіст медіагрупи “Накипіло” Віктор Пічугін.

Про це повідомила представниця Інституту масової інформації в Харківській області.

Віктор Пічугін в укритті. Фото з фейсбуку

Під атаку журналіст потрапив, коли росіяни завдали повторного удару по житловій забудові, де працювали вже рятувальники. Це призвело до загибелі чотирьох людей – трьох рятувальників і однієї цивільної жінки, ще 12 людей було поранено.

Журналіст отримав контузію і для повного обстеження планує звернутися до лікарів.

У коментарі представниці ІМІ він зазначив, що йому дуже пощастило і вважає це його другим днем народження, оскільки вибух стався дуже близько біля нього. 

Віктор розповів, що його врятувало те, що він разом з медиками вчасно почав звідти відходити, і те, що вони всі були в захисті – у броніках і касках.

Крім того, їх урятувала машина рятувальників, яка закрила їх від основної вибухової хвилі. У цій машині загинули троє рятувальників. Ще за хвилин 10 прозвучала повітряна тривога втретє, і поліціянти всіх доправили до укриття, наступні 20–30 хвилин він перебував там.

Окремо Віктор наголошує, що колегам-журналістам не варто нехтувати бронежилетами, касками й аптечками, оскільки є очевидним, що такі “double-tap” спрямовані саме на служби порятунку, які рятують людей, медійників, які документують злочини Росії на території України, і росіяни не мають жодних причин, щоб не робити цього й надалі. 

Нагадаємо, вночі 4 квітня Росія масовано атакувала Харків та область ударними дронами Shaded. На одному з них харківська прокуратура знайшла напис “За Крокус Сіті хол”.

Раніше, 30 грудня 2023 року, під час обстрілу готелю “Kharkiv Palace” постраждали учасники знімальної групи німецького телеканалу ZDF, а 10 січня цього року дві російські ракети влучили у харківський “Park Hotel”, де знаходились журналісти французького телеканалу France 2.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter