На Київщині побудували ще одне доступне укриття подвійного призначення

Дата: 29 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У місті Українка Київської області на території академічного ліцею №2 побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначення на 782 особи.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Фото: Руслан Кравченко

“Вже після канікул школярі можуть повернутися до повноцінного очного навчання. Загальна площа укриття – 667 кв. м і воно розраховане на 782 особи. Це другий об’єкт такої складності будівництва в Україні”, – зазначив Кравченко.

Створення укриття тривало 8 місяців, кошти на це виділили з міського бюджету.

За словами очільника Київської ОВА, укриття – це окрема будівля підвального типу, що має подвійне призначення. Під час освітнього процесу його використовуватимуть як споруду цивільного захисту для учнів та працівників закладу освіти, а в позашкільний час у разі небезпеки укриттям можуть скористатися й інші жителі. У мирний час цей обʼєкт стане спортивним комплексом.

Фото: Руслан Кравченко

“Сховище повністю облаштоване з урахуванням принципів безбарʼєрності та доступності для маломобільних груп населення. На даху укриття облаштований багатофункціональний спортивний майданчик з переносними спортивними елементами для занять волейболом та баскетболом“, – додав посадовець.

Крім того, обʼєкт обладнаний потужною системою вентиляції, має індивідуальний тепловий пункт та резервне живлення, а всі скляні елементи надійно захищені бронебійною плівкою.

Для безперервного навчання дітей Київська обласна адміністрація також передала до укриття 50 планшетів.

Фото: Руслан Кравченко

Роботу нового укриття проінспектував заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко.

Наразі в освітніх закладах усіх типів та форм власності Київщини облаштували понад 1,2 тисячі укриттів. За словами Кравченка, для забезпечення прозорості, підзвітності та якісного виконання робіт весь процес облаштування укриттів контролюється.

Фото: Руслан Кравченко

Нагадаємо, що люди з інвалідністю під час повітряних тривог часто не можуть скористатись укриттями через їхню недоступність – йдеться про наявність сходів, порогів, завузьких дверних отворів.

Громадська організація людей з інвалідністю Fight For Right облаштувала елементами доступності два укриття в Солом’янському районі Києва – на вулиці Борщагівській та бульварі Вацлава Гавела.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter