Після оголошення примусової евакуації на Донеччині, у безпечні райони вивезли понад 800 дітей

Дата: 20 Січня 2024
A+ A- Підписатися
З квітня минулого року, після оголошення у Донецькій області примусової евакуації, у безпечні райони вивезли 856 дітей. Із 43 населених пунктів вдалося евакуювати усіх дітей.
 
Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на керівника відділу оперативно-чергової служби, зв’язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитра Петліна.
 
Евакуація цивільних з прифронтових населених пунктів Донеччини. Фото: Головне управління ДСНС України у Донецькій області

“Я хотів наголосити на примусовій евакуації діток, якою ми займаємося зараз. У нас вона розпочалася ще з квітня минулого року. За цей час загалом були евакуйовані вже 856 дітей із 43 населених пунктів, визначених протокольним рішенням координаційного штабу. І в цих 43 населених пунктах вже дітей немає, вивезли всіх”, – зазначив Петлін.

За його словами, нині у Торецькій громаді триває евакуація з трьох населених пунктів – це місто Торецьк, селища Щербінівка і Північний, де залишаються загалом 23 дитини.

“І питання це розглядається постійно. Зараз, найближчим часом, можливо буде прийняте рішення, додатково буде тоді інформація стосовно Очеретинської, Маріїнської та Селидівської громад, де залишаються діти”, – сказав Петлін.

Він ще раз підкреслив, що ці населені пункти розташовані на лінії зіткнення і всі, хто там живе наражають себе на небезпеку.

Нагадаємо, що впродовж 6–7 січня з прифронтових населених пунктів Донецької області, які постійно перебувають під обстрілами росіян, евакуювали 20 дітей та десятьох людей з маломобільної групи населення.

Також 17 січня з Донецької області евакуювали 60 людей, серед яких девʼятеро – діти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter