За добу з лінії фронту на Донеччині евакуювали 60 осіб, зокрема девʼятьох дітей

Дата: 18 Січня 2024
A+ A- Підписатися

За минулу добу росіяни 19 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуювали 60 людей, серед яких девʼятеро – діти.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Фото: Головне управління ДСНС України у Донецькій області

Зокрема, з Авдіївки вивезли двох мешканців та їхнього чотирилапого улюбленця – собаку. В селищі міського типу Очеретине на них вже чекала евакуаційна група “Фенікс”, яка транспортувала їх до більш безпечного місця.

“Рятувальники Донеччини та співробітники Національної поліції спільними зусиллями продовжують евакуаційні заходи з прифронтових територій Донецької області. Особливу увагу та зусилля працівники екстрених служб прикладають до Авдіївського напрямку, адже ситуація у місті та поряд розташованих населених пунктів критична для проживання місцевого населення”, – зазначили у ДСНС.

Філашкін також розповів про загальну безпекову ситуацію на Донеччині. 

Уночі Авдіївка зазнала кількох авіаударів, у результаті цього пошкоджені щонайменше три будинки. У Марʼїнській громаді під ударами були Красногорівка і Костянтинівка, в Очеретинській – Новоселівка Перша. Курахівську громаду росіяни обстріляли з “ураганів”.

У Лиманській громаді зруйновані два будинки в Колодязях, пошкоджені три будинки в Іванівці. Обстрілів зазнали Торське та Зарічне. Під вогнем також перебували околиці Костянтинівської громади. У Званівській громаді від обстрілів потерпають Переїзне і Верхньокамʼянське, у Соледарській – Роздолівка і Васюківка. У Сіверську пошкоджені будинок і дві адмінбудівлі. У Часовоярській громаді пошкоджені 13 приватних будинків і багатоповерхівка. Ще один будинок пошкоджений у Торецьку.

Водночас інформація про постраждалих цивільних за добу не надходила.

Нагадаємо, що впродовж 6–7 січня з прифронтових населених пунктів Донецької області, які постійно перебувають під обстрілами росіян, евакуювали 20 дітей та десятьох людей з маломобільної групи населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter