В Україні випустили психологічну гру “для тих, хто тримається”

Дата: 03 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Бренд Playersgetready випустив психологічну онлайн-гру “для тих, хто тримається”. Вона присвячена важливості соціальної підтримки та, за словами авторів, допоможе краще зрозуміти емоційний стан і реакції на стрес – як свої, так і інших людей.

Про це розробники повідомили на своїй інстаграм-сторінці.

Фото: Playersgetready

“Ми створили цю гру, щоб нагадати – ви не самі у внутрішній і зовнішній боротьбі, яку ведете щодня. Ви разом з нами, з рідними, друзями, колегами, українцями, людьми. Ця гра – це рука, яку ми простягаємо вам, щоб хоч трошки допомогти вам триматися далі”, – йдеться у повідомленні.

У грі міститься 25 карток із запитаннями, які допоможуть проговорити свої переживання з близькими людьми. Зокрема, там наявні запитання про способи саморегуляції, опори, важливі спогади, та “поради собі й одне одному”.

Гра доступна тільки в онлайн-форматі. Її можна завантажити безоплатно за цим посиланням

До цього бренд інтерактивних психологічних ігор Playersgetready випустив універсальну версію гри, версії для друзів, пар, дітей та батьків, а також гру із запитаннями до себе.

Раніше ZMINA писала, що попри те, що половина опитаних українців готова говорити про стрес та його подолання з психологом, а ще чверть – із сімейним лікарем, на практиці лише один з півсотні звертається по психологічну допомогу. 

Із січня до серпня 2023-го загалом 9,1 тисячі лікарів первинки надали психологічні послуги понад 51 тисячі унікальних пацієнтів. Найбільше тих, хто звертається по допомогу, у Дніпропетровській (10 452), Полтавській (6 344) областях  та Києві (3 832).

Нагадаємо, що посттравматичний стресовий розлад, за різними оцінками, може розвиватись у 12–20% людей, які пережили травматичну подію або стали її свідками. Міністерство охорони здоровʼя України каже про 20–30% пацієнтів. Це стосується як військових, так і цивільних.

Проєкт “Бережи себе” з психологом Іллею Бачуріним та психотерапевткою Анною-Марією Бресешер розробили гід з ПТСР, де відповіли на можливі запитання про цей розлад.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter