Ідентифікували усіх загиблих у Грозі: російські військові вбили ракетою 59 людей

Дата: 12 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Криміналісти завершили проводити аналізи ДНК, щоб встановити кількість загиблих внаслідок обстрілу російськими військовими села Гроза на Харківщині 5 жовтня. Загалом росіяни вбили у населеному пункті 59 людей. 

Про це розповів очільник МВС Ігор Клименко

Місце трагедії. Фото: BBC

Клименко наголосив, що усі загиблі були цивільними. 

“Пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Всі – цивільні. Загинули цілими родинами у декілька поколінь”, – говорить він. 

Шість діб криміналісти відбирали зразки ДНК у родичів, щоб встановити особи вбитих. Таким чином вдалось підтвердити смерть 19 людей. 

Одного із жертв – 60-річного чоловіка – криміналісти встановили по 20 частинах тіла, а ще двох людей вдалося визначити за допомогою особистих речей, знайдених у їхніх будинках, бо в них не було родичів прямої лінії.

“Нам важливо було встановити ім’я кожного загиблого, зберегти пам’ять про них та зафіксувати всіх жертв російського удару”, – додав Клименко. 

Попри те, що журналісти одразу після трагедії ідентифікували особи більшості загиблих, про що вийшло чимало матеріалів з переліками імен та фото, Росія бреше в ООН, що била по “скупченню нацистів”. У такий спосіб РФ підтвердила причетність до воєнного злочину. 

Нагадаємо, що есбівці встановили особи навідників російської ракети на Грозу. Ними виявились двоє братів, які пішли працювати на росіян під час окупації та втекли до Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter