Цьогоріч на соцвиплати вже витратили понад 335 мільярдів гривень

Дата: 12 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

З січня по вересень поточного року із держбюджету на соцвиплати спрямували 335,8 мільярда гривень. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: dpa

Більшість з цієї суми, а саме понад 203 мільярди гривень, направили на пенсії та надбавки й підвищення до них. Повномасштабна війна непропорційно вдарила по літніх людях, які становлять чверть населення. 

Ще понад 77 мільярда гривень пішло на підтримку громадян, які потрапили у складні життєві обставини, понад 34 мільярди – на підтримку малозабезпечених сімей та надання пільг і житлових субсидій, 18,2 мільярда – на соцзахист дітей та сім’ї, майже 2 мільярди – на соціальний захист людей з інвалідністю. 

Найменше грошей виділили на оздоровлення і відпочинок дітей, які потребують особливої уваги, а саме 0,1 мільярда гривень. 

В умовах повномасштабної війни кількість громадян, яким потрібна допомога та соціальний захист, значно зросла. У держбюджеті цього року на соцвиплати заклали загалом 791 мільярд гривень, що є 12,4% від прогнозованого ВВП країни.  Торік лише із січня до листопада на соціальні виплати виділили понад 374 мільярди гривень. 

Нагадаємо, що більшість із кожної тисячі гривень у бюджеті 2024 року піде на оборону, ветеранів, соцвиплати, медицину та освіту. 

Фотографія обкладинки: Aljazeera

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter