Твіттер обмежив українські акаунти з розповідями про підрив росіянами Каховської ГЕС

Дата: 08 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Акаунти низки українських користувачів твіттеру, які оприлюднили дописи про підрив Каховської ГЕС російськими військовими, перестали відбиватися в результатах пошуку з профілів з англомовними налаштуваннями. Тобто такі дописи є невидимими для іноземної аудиторії, хоча продовжують відбиватися в Україні.

Про це пише Media Sapiens.

Джерело: pixabay.com

Серед тих, хто потрапив під санкції соціальної мережі, є зіркові акаунти з тисячами підписників, наприклад співачки Джамали, а також звичайні облікові записи, які мають менш ніж сто слідкувачів. Про так званий тіньовий бан низки українських користувачів написав у твіттері користувач з ніком Пан Ґік

Український волонтер з ніком Бімстер виявив, що частина облікових записів українців, які ділилися дописами про підрив Каховської ГЕС і робили заклики про реакцію та допомогу до міжнародних організацій, отримали у твіттері тег “sensitive content” – “чутливий контент”.

У Твіттері ніяк не коментували ситуацію з акаунтами українців, які повідомляють світу про злочини Росії на Херсонщині.

Нагадаємо, що раніше власник соцмережі Ілон Маск зробив репост на перший випуск відеоблогу ексведучого Fox News Такера Карлсона, який у відео назвав Україну можливою винуватицею підриву Каховської ГЕС.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Твіттер після того, як його власником став Маск, зняв обмеження на публікацію акаунтів російської влади, що були запроваджені у квітні 2022 року після повномасштабного вторгнення в Україну. Це сталося у квітні 2023 року.

А вже в травні соцмережа вийшла з добровільного кодексу практики ЄС щодо дезінформації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter