Твіттер зняв обмеження на публікацію акаунтів російської влади — ЗМІ

Дата: 09 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Твіттер зняв обмеження на публікацію акаунтів російської влади, що були запроваджені у квітні 2022 року після повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це пише The Telegraph.

За даними видання, російські державні облікові записи, як-то сторінка президента Володимира Путіна, міністерства закордонних справ та російського посольства у Великій Британії, відображаються вгорі деяких результатів пошуку та в пропозиціях для підписки.

Водночас твіти російського уряду з’являються в стрічці “Для вас”, що керується алгоритмом твіттеру, для щойно створеного облікового запису, навіть якщо він не підписувався на них, стверджують журналісти.

Обмеження на розширювання та рекомендацію державних облікових записів державам, які обмежують доступ до вільної інформації та беруть участь у збройному міждержавному конфлікті, твіттер увів у квітні минулого року після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Відтоді акаунти, пов’язані з РФ, не рекомендували в пошуку, домашній хронології та інших частинах сервісу.

У коментарі журналістам The Telegraph представники екскерівництва наголосили, що такі зміни, ймовірно, “не сталися б випадково або без відома та вказівки персоналу компанії”.

Також відомо, що твіттер припинив вживати заходів для обмеження державних російських та китайських ЗМІ: позначка Stay informed біля дописів таких медіа вже не з’являється, попри те, що публічно про зміну політики соцмережі щодо держвидань цих країн не оголошували.

Водночас, за даними оглядачів твіттеру, публікації, пов’язані з російською війною в Україні, маркуються як дезінформація, що знижує їхнє охоплення та залучення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські пропагандисти купують верифікацію у твіттері, щоб бути помітнішими на платформі.

Акаунти, про які йдеться, розташовані за межами Росії, тому можуть платити за перевірку, не порушуючи санкцій США й водночас вільно поширюючи контент державних російських ЗМІ, заяви російських офіційних осіб і дезінформацію про Україну.

Згідно з даними дослідників, більшість таких облікових записів створено минулого року під час початку повномасштабного наступу в Україні. До недавнього часу вони не мали верифікаційних позначок, але вони з’явилися там після того, як новий власник соцмережі Ілон Маск запровадив платну модель верифікації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter