Апеляційний суд Полтави залишив на посаді мера міста Олександра Мамая

Дата: 06 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Полтавському апеляційному суді відбулося закрите засідання, під час якого колегія суддів залишила чинним рішення не усувати з посади міського голову Олександра Мамая, якого підозрюють у розголошенні інформації щодо розміщення підрозділів ЗСУ. 

Про це повідомляє “Суспільне” з посиланням на прокурора Миколу Верблюда.

Олександр Мамай. Джерело: poltava.to

Під час засідання 6 лютого суддя Валентин Томилко розглянув клопотання прокурора Миколи Верблюда про оскарження рішення Київського районного суду Полтави. Воно стосувалося усунення з посади голови Полтавської громади Олександра Мамая терміном на два місяці.

“Апеляційну скаргу прокурора в кримінальному провадженні Верблюда залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Київського районного суду міста Полтави щодо Мамая – без зміни. Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає до вищої інстанції”, – зазначила суддя-спікерка Полтавського апеляційного суду Оксана Корсун.

Клопотання прокуратури в суді відхилили. Голова громади залишиться на посаді.

Нагадаємо, 23 січня Київський районний суд Полтави не відсторонив від посади міського голову Олександра Мамая, якого підозрюють у розголошенні інформації щодо розміщення підрозділів ЗСУ. 

За кілька днів до того, 20 січня, Київський райсуд Полтави не обрав запобіжного заходу Мамаю. Прокуратура просила взяти посадовця під варту.

Раніше ZMINA повідомляла, що в грудні минулого року голові Полтавської громади повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану. ЗМІ писали, що мер публічно розповів про формування нової військової частини та вказав адресу штабу.

Сам Мамай усе заперечував і казав, що на його посаду вже рік як полюють.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter