Меру Полтави Олександру Мамаю не змогли обрати запобіжний захід

Дата: 20 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Міському голові Полтави Олександру Мамаю, якого підозрюють у розголошенні інформації щодо розміщення підрозділів ЗСУ, Київський райсуд не обрав запобіжного заходу. Прокуратура просила взяти чиновника під варту.

Про це повідомляє пресслужба районного суду та “Суспільне“.

Олександр Мамай та його адвокат В’ячеслав Делія. Джерело: “Суспільне Полтава”

Судове засідання для обрання запобіжного заходу відбулося 20 січня у Полтаві, але у суді відхилили клопотання прокуратури про взяття Мамая під варту.

Клопотання почали розглядати 19 січня. Робили це у закритому режимі на прохання слідчого СБУ, бо під час засідання можуть озвучувати інформацію, пов’язану з військовою таємницею.

“Коротко, що постановив суд: відмовити у застосуванні до Мамая Олександра Федоровича запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зобов’язати Мамая Олександра Федоровича прибувати за кожною вимогою до слідчого і прокурора у кримінальному провадженні, а також до суду в межах строку досудового розслідування”, – зазначила суддя-спікер Київського районного суду Полтави Олена Моринець.

Меру не обрали жодного іншого запобіжного заходу, навіть особистого зобовʼязання. Прокуратура планує оскаржити це рішення. На підготовку скарги є 5 днів.

Клопотання ж про відсторонення від посади Мамая розглядатимуть 23 січня.

Нагадаємо, у грудні минулого року голові Полтавської громади повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану. ЗМІ писали, що мер публічно розповів про формування нової військової частини та вказав адресу штабу.

Сам Мамай все заперечував і казав, що на його посаду вже рік як полюють.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter