Меру Полтави вручили підозру за поширення інформації про ЗСУ

Дата: 29 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Меру Полтави Олександру Мамаю повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану. 

Про це повідомили у СБУ. 

Мамай, імені якого у повідомленні не називають, за словами правоохоронців, поширював дані про українських захисників, які не розміщували у відкритому доступі ні Генштаб, ні Міноборони, ні інші уповноважені на це держоргани.

Місцеве видання Коло.News уточнювало, що йдеться про випадок, коли на брифінгу мер озвучив інформацію про формування у місті нової військової частини та її розташування.

Слідство у справі ведуть есбівці. 

Санкція інкримінованої посадовцю статті передбачає позбавлення волі строком до 12 років.

Нагадаємо, що за час повномасштабного вторгнення правоохоронці відкрили близько двох сотень кримінальних проваджень за незаконне поширення інформації про ЗСУ. 

На розгляді у парламенті лежить законопроєкт, яким пропонують ввести кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення фото, відео чи іншої інформації про результати обстрілів російською армією важливих об’єктів.

Про те, як робити фото, відео та тексти під час війни, щоб не потрапити під статтю, читайте у спеціальній інструкції ZMINA.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter