Суд у Полтаві не відсторонив від посади мера міста Олександра Мамая

Дата: 23 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Київський районний суд Полтави не відсторонив від посади міського голову Олександра Мамая, якого підозрюють у розголошенні інформації щодо розміщення підрозділів ЗСУ. У прокуратурі зазначили, що подаватимуть апеляцію.

Про це повідомило “Суспільне” із посиланям на коментар Мамая.

Олександр Мамай та його адвокат В’ячеслав Делія. Джерело: “Суспільне Полтава”

“Чекатимемо апеляцію, будемо йти в апеляційне засідання, будемо захищати свої права. Відбулося те, що відбулося. Будемо сподіватися, що слідство розбереться і надасть певну оцінку моїй невинуватості. Знаєте, що було, як було. Хотілося, як краще, вийшло, як вийшло”, – зазначив мер Полтави.

Засідання тривало понад дві години. Прокурори просили відсторонити Мамая від посади. Однак суд вирішив цього не робити.

“Розгляд даного клопотання відбувся у закритому режимі, оскільки прокурор звернувся із відповідним клопотанням, оскільки під час судового засідання використовувалась інформація, яка становить державну таємницю”, – розповіла прессекретарка Київського райсуду Полтави Людмила Ковтун.

Прокуратура оскаржуватиме це рішення суду. Про це повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури. На підготовку апеляційної скарги, мають п’ять днів.

Нагадаємо, 20 січня Київський райсуд Полтави не обрав запобіжного заходу Мамаю. Прокуратура просила взяти чиновника під варту.

Раніше ZMINA повідомляла, що у грудні минулого року голові Полтавської громади повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану. ЗМІ писали, що мер публічно розповів про формування нової військової частини та вказав адресу штабу.

Сам Мамай все заперечував і казав, що на його посаду вже рік як полюють.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter