Окупанти збираються незаконно етапувати кримського політв’язня Руслана Абдурахманова колонію російського Ульяновська

Дата: 05 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Засудженого до п’яти років ув’язнення у справі кримськотатарського батальйону Руслана Абдурахманова готують до етапування до колонії міста Ульяновськ.

Про це сам Руслан Абдурахманов написав у листі, текст якого має в своєму розпорядженні Кримська правозахисна група (КПГ).

Абдурахманов написав, що його з моменту затримання у квітні досі утримують у камері 61 у СІЗО №2 у Сімферополі (пер. Елеваторний, 4).

За словами засудженого, у нього сильно погіршилося здоров’я, а медичної допомоги йому не надають.

“Компетентним органам України підтверджую, що мене тримають у незаконному тюремному ув’язненні в СІЗО №2 Сімферополя. Дуже прошу вас вжити всіх можливих заходів для мого обміну та звільнення з незаконних місць позбавлення волі“, – політв’язень.

Своє прохання він адресує президентові України, депутатам Верховної Ради, Уповноваженому Верховної Ради з прав людини та уповноваженим особам.

Як повідомляла КПГ, у грудні Абдурахманов передав лист, у якому розповів, як його викрали з села Азовське (Генічеськ), допитували у ПТУ №17 у Генічеську із застосуванням тортур, насильно перевезли до Сімферополя, як через постійний тиск, погрози та страх за сім’ю Абдурахманов обмовив себе.

За попередньою інформацією, йому “інкримінували” участь у громадському формуванні “Аскер” і громадянській блокаді Криму та тримали в СІЗО Сімферополя.

2 вересня 2022 року так званий “київський районний суд” Сімферополя, засудив молодика до п’яти років колонії суворого режиму.

Напередодні голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик констатувала, що до тимчасово окупованого Криму повернулася практика масових насильницьких зникнень з початку неспровокованого повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter