За 2022 рік працівники СБУ знешкодили понад 4,5 тисячі кібератак на Україну

Дата: 27 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку року Служба безпеки України нейтралізувала понад 4,5 тисячі кібератак та кіберінцидентів. У порівнянні з 2021 роком їхня кількість зросла в понад три рази.

Про це повідомила пресслужба СБУ з посиланням на керівника Департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка.

Джерело: f24.com

“Ми підійшли до 2022 року, маючи позаду восьмирічний досвід гібридної війни. Адже війна в кіберпросторі тривала і раніше. На момент вторгнення ми вже були готові до найгірших сценаріїв. А масовані кібератаки, які ми відбили в січні та лютому, стали додатковими “тренуваннями” перед вторгненням”, – розповів Вітюк.

За його словами, якщо у 2020 році було зафіксовано майже 800 кібератак, у 2021-му – 1400, то вже цьогоріч їхня кількість зросла в більш ніж три рази. На сьогодні росіяни в середньому завдають понад 10 кібератак на добу. Але про більшість із них українці навіть не здогадуються.

“Ми моніторимо ризики й загрози в режимі реального часу 24/7. Більшість хакерів з російських спецслужб, що працюють по нас, знаємо поіменно. Іде робота з їх документування. Після перемоги України на них чекатиме окремий блок засідань міжнародного військового трибуналу”, – наголосив очільник Департаменту кібербезпеки СБУ.

Він додав, що в зоні особливої уваги ворога є енергетика, логістика, військові об’єкти, а також бази даних органів влади та інформресурси.

Нагадаємо, у листопаді проти України вчинили 402 009 кібератак, а також 1 172 572 фішингові атаки. Водночас фахівці виявили ймовірні порушення цифрових прав українців під час розгляду в суді кримінальних та цивільних справ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter