На окупованій Херсонщині росіяни відстежують, хто з дітей онлайн вчиться в українських школах

Дата: 21 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованій Мирненській територіальній громаді на Херсонщині російські загарбники вривалися в будинки, щоб перевірити, чи не навчаються діти в українських онлайн-школах.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Фото: Getty Images

Він повідомив, що загарбники вривалися в оселі сімей, де виховуються діти шкільного віку.

“Окупанти ламали зачинені хвіртки, щоб увійти до двору, та вибивали двері до помешкань. Таким чином вони перевіряли, чи не навчаються діти онлайн за допомогою гаджетів в українських школах. Вороги вкотре цинічно залякують мирних мешканців та порушують права дітей”, – зазначив Янушевич.

З вересня в школах на окупованій Херсонсонщині загарбники організували навчання за російськими підручниками та “творчими посібниками” бойовиків “ЛНР” та ДНР”. 

Схожи ситуація й на інших окупованих територіях, а, наприклад, з окупованого Мелітополя вже надходили новини про тиск росіян на тих батьків, які відмовляють віддавати дітей до “російських шкіл”. У вересні окупанти вдерлись додому до місцевої жінки, коли дізнались про дистанційне навчання її доньки за українською програмою. 

Дівчинка розповіла сусідам, що відвідує заняття онлайн, а вже наступного ранку під дверима квартири стояли російські солдати. 

Нагадаємо, що українські вчителі та викладачі мають законне право працювати дистанційно, але організовувати навчання на окупованих територіях їм радили приховано.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter