На Харківщині затримали двох українців, які з “ідеологічних міркувань” передавали росіянам дані про позиції ЗСУ

Дата: 02 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Працівники Служби безпеки України затримали двох українців, які передавали росіянам дані про позиції ЗСУ на Харківщині та паролі від блокпостів. Співпрацювати з ворогом підозрювані погодилися “з ідеологічних міркувань”.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

“Жінка через свої зв’язки серед харків’ян збирала та передавала ворогу інформацію про місця дислокації, маршрути переміщення підрозділів та техніки ЗСУ. Її спільник – працівник однієї з компаній, що надає послуги енергопостачання, мав вільний доступ до будівель і споруд, тож, користуючись службовим становищем, міг безперешкодно виявляти місця дислокації українських військових”, – йдеться у повідомленні. 

За інформацією спецслужби, українці погодились на співпрацю з ворогом “з ідеологічних міркувань”. Зокрема, одним з основних завдань було отримання актуальних паролів українських блокпостів. Зібрану інформацію українці надсилали росіянам через месенджери.

Слідчі повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ викрила жінку, яка передавала російським спецслужбам координати ЗСУ, отримані від свого чоловіка-військового. Інформаторка надавала дані про розташування військових об’єктів і техніки Збройних сил України вздовж лінії фронту поблизу Донецької та Запорізької областей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter