Мешканка Дніпропетровщини передавала спецслужбам РФ координати ЗСУ, отримані від свого чоловіка-військового

Дата: 02 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

СБУ викрила жінку, яка передавала російським спецслужбам координати ЗСУ, отримані від свого чоловіка-військового. Інформаторка надавала дані про розташування військових об’єктів і техніки Збройних сил України вздовж лінії фронту поблизу Донецької та Запорізької областей.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Слідство встановило, що підозрювана – 31-річна мешканка Дніпропетровської області, котра розпочала роботу на росіян у травні.

“Вона пішла на такий крок попри те, що перебуває у шлюбі з військовослужбовцем ЗСУ, і вони мають спільного сина. Її чоловік, будучи на східному фронті, регулярно перераховував гроші на утримання дитини. Дружина використовувала свого чоловіка “втемну”: випитувала дані про розташування його військової частини та інших угруповань ЗСУ на передових позиціях”, – зазначає СБУ.

Отриману інформацію вона передавала через месенджери до військової розвідки РФ, де її використовували для артилерійських та авіаударів. Її контактною особою був окупант, який пообіцяв їй російське громадянство та високий рівень життя, якби загарбникам вдалося захопити регіон. 

Фото: Служба безпеки України

Дніпрянку затримали після чергової передачі даних. Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що під час контрдиверсійного зачищення прифронтових районів Сходу України правоохоронці знешкодили ще одну російську агентурну мережу. Підозрювані розвідували місця розташування та маршрути переміщення Сил оборони України на території Донеччини. Насамперед їх цікавила інформація щодо бойових позицій підрозділів ЗСУ та передислокації української військової техніки в районах Слов’янська, Бахмута і Краматорська.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter