Слідчі Нацполіції України розпочали навчання у Вищій школі поліції Польщі

Дата: 25 Липня 2022
A+ A- Підписатися

25 липня у Вищій школі поліції Польщі розпочалися тренінги, під час яких українські поліцейські вдосконалять свої навички щодо розслідування воєнних злочинів.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Фото: Національна поліція України

“Розслідування воєнних злочинів здійснюють працівники Нацполіції України спільно з іншими компетентними органами держави під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора. Зокрема, правоохоронці проводять слідчі дії, збирають доказову базу для притягнення до відповідальності винних осіб як в українських, так і міжнародних судах”, – пояснює Нацполіція.

Так, розпочалося двотижневе навчання з проведення міжнародних кримінальних розслідувань у Вищій школі поліції в польському місті Щитно.

Навчання проводять фахівці Інституту міжнародних кримінальних розслідувань, який розташований у місті Гаага. Це благодійний фонд, який надає послуги з навчання та наставництва в розслідуванні злочинів проти людства та воєнних злочинів як для національних правоохоронних органів, агенцій ООН та Міжнародного кримінального суду, так і для громадянського суспільства. Всі інструктори інституту є слідчими та юристами з досвідом роботи у сфері міжнародних розслідувань.

Заступник голови Нацполіції України Максим Цуцкрідзе наголосив на необхідності проведення такого тренінгу для слідчих, які безпосередньо розслідують воєнні злочини російських окупантів. Водночас заступник головного коменданта поліції Республіки Польща Павло Добродзей запевнив у готовності поліції Польщі максимально підтримувати українських колег у виконанні службових завдань.

Нагадаємо, що Міжнародний кримінальний суд уже цієї зими може почати розгляд першої справи, пов’язаної з воєнними злочинами Росії в Україні. Нині МКС та Україна ведуть перемовини про передання до суду принаймні одного військовополоненого росіянина, готового свідчити проти російських командирів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter