Двом постраждалим унаслідок вчорашньої атаки росіян на Львів провели операції

Дата: 04 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Унаслідок обстрілу російськими військовими Львівщини 3 травня постраждали двоє людей. 

Про це розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Наслідки російського удару по Львівщині. Фото: фейсбук-сторінка Максима Козицького

Обидва поранених перебували неподалік місць вибухів. Один з них 58-річний чоловік родом із Закарпаття, який працює водієм. Він отримав травму грудної клітки: ударна хвиля відкинула його до стіни, і у нього розірвало легеню. 

Нині йому провели операцію, а тому життю потерпілого нічого не загрожує. 

Щодо другого потерпілого, то ним виявився 24-річний хлопець. Він отримав мінно-вибухові уламкові поранення лівого стегна та лівої руки. Йому вже провели одну операцію, однак попереду на нього чекає ще одна. Життю хлопця також нічого не загрожує. 

За словами Козицького, за попередньою інформацією, із шести крилатих ракет, випущених російськими військовими з бомбардувальників Ту-95 або ж Ту-160, сили ППО збили над Львівщиною дві, ще три влучили в електричні підстанції у Львівській області, а одна – в електричну підстанцію на Закарпатті.

“Це був цілеспрямований удар по ланцюжках постачання в тому числі й гуманітарної допомоги”, – зазначив посадовець. 

Внаслідок ударів 85 тисяч домогосподарств та понад 12 населених пунктів повністю були знеструмлені. Нині в більшості домогосподарств електропостачання відновили, проте ремонтні роботи все ще тривають.

Нагадаємо, що 3 травня російські військові обстріляли ракетами низку міст України, зокрема вперше вдарили по Закарпаттю. На Донбасі внаслідок обстрілів загинули понад два десятки людей – це найбільша кількість жертв за один день у регіоні відтоді, як росіяни обстріляли залізничний вокзал Краматорська.

Фотографія обкладинки: телеграм-канал Місто Лева

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter