На Донбасі за минулу добу російські військові вбили понад два десятки людей

Дата: 04 Травня 2022
A+ A- Підписатися

За добу 3 травня в Луганській області внаслідок обстрілів російських військових загинули двоє людей, а у Донецькій – 21 людина. 

Про це повідомили голови тамтешніх ОВА Сергій Гайдай та Павло Кириленко

Наслідки обстрілів на Луганщині. Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Гатили росіяни по Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську та Золотому-4, а також проводили штурмові дії в районі Попасної, де бої тривають.

“Кожне наше місто потерпало від ворога. Чотири населені пункти витримали ракетно-бомбові удари. Попасну росіяни не просто руйнують – вони видаляють її з мапи Луганщини як населений пункт. 34 рази ворог ударив по житлових районах області. Пошкоджено 45 будинків та інших об’єктів”, – розповів посадовець. 

Двоє цивільних – жінка та чоловік – загинули в Лисичанську та Попасній. Ще дві жінки з Лисичанська отримали поранення. 

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

Щодо руйнувань у регіоні, то чотири будинки пошкоджені внаслідок обстрілів у Сєвєродонецьку, 12 – у Лисичанську, сім – в Оріховому, шість – у Рубіжному, чотири – в Гірському, чотири – в Попасній, два – у Врубівці.

У Лисичанську полум’ям охопило будівлю Луганського обласного медичного центру небезпечних інфекційних хвороб та одну зі шкіл міста, а в Сиротиному – єдину в населеному пункті школу.

Щодо Донеччини, то російські військові гатили по Авдіївці, Лиману, Вугледару та Шандриголовому. Загалом за добу вбили 21 людину, що, за словами голови Донецької ОВА Кириленка, є найбільшою кількістю жертв за один день відтоді, як росіяни обстріляли залізничний вокзал Краматорська.

Обстріли регіону не припинились і зранку 4 травня. Так, російські військові вже обстріляли Авдіївку, де пошкодили житловий будинок і школу, та Мар’їнську громаду. 

Нагадаємо, що 3 травня російські військові обстріляли ракетами низку міст України: є влучання у Львові та на Кіровоградщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter