В Афганістані таліби не пускають журналісток на робочі місця

Дата: 22 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Афганські журналістки звернулися до талібів із проханням поважати їх право на працю. Ведуча RTA (Радіотелебачення Афганістан) Шабнам Хан Дауран повідомила, що бойовики “Талібану” не дозволили їй увійти до свого офісу, щоб продовжити роботу.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на TOLOnews.

Джерело: ilyavaliev.livejournal.com

Я хотіла повернутися до роботи, але, на жаль, вони не дали мені працювати. Вони сказали, що режим змінився, і ви не можете працювати“, – сказала Дауран.

Стало відомо, що таліби заборонили працювати ще одній журналістці RTA – Хадіджі.

Я прийшла до офісу, але мене не пустили. Пізніше іншим колегам також заборонили увійти. Ми спілкувалися з нашим новим директором, якого призначили таліби“, – сказала Хадіджа.

Журналісткам повідомили, що незабаром приймуть рішення щодо продовження їхньої роботи.

У програмах відбулися зміни, вони транслюють бажані програми, немає ведучих та журналісток“, – сказала Хадіджа.

Таліби поки ніяк не коментують цю ситуацію.

Нагадаємо, бойовики “Талібану” прийшли з обшуками до будинків щонайменше чотирьох журналістів та співробітників інформаційних агентств.

Обшуки в будинках журналістів відбулися на тлі заяв талібів під час першої пресконференції в Кабулі. На ній речник руху “Талібан” Забіхулла Муджахід заявив, що приватні ЗМІ “можуть продовжувати залишатися вільними та незалежними”. Водночас він додав, що ЗМІ мають враховувати “ісламські цінності” у висвітленні, а журналістам слід утримуватися від роботи “проти національних цінностей”.

Також таліби заявляли, що не чинитимуть перешкод роботі ЗМІ та журналістів у країні після зміни влади. Зокрема, запевнили, що місцеві жінки-журналістки повернуться до роботи, але після встановлення певної правової бази.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter