“Хто сказав, що я мавп вожу?”: у Запоріжжі суд оштрафував таксиста за образу чорношкірого пасажира

Дата: 02 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У Запоріжжі таксисту присудили виплатити штраф за образу жителя міста Мішеля Макайю – уродженця Конго, який понад 20 років проживає в Україні. Водій відмовився везти пасажира через колір шкіри, однак його судили за статтею про дрібне хуліганство.  

Про це повідомляє IZ з посиланням на дружину потерпілого Олену. 

Мішель Макайя з дружиною Оленою – у центрі / фото з фейсбуку Олени Макайя

У квітні подружжя Макайя викликали таксі компанії BOLT, щоб доїхати додому з пакетами із супермаркету. Однак зіткнулися з агресивною і неадекватною поведінкою водія. Той відмовився везти пасажирів через колір шкіри Мішеля. 

“Водій почав говорити: “О, хто сказав, що я мавп вожу? Мені рубероїд не потрібен, я рубероїд возити не буду”. І мені чомусь здалося, що людина не в собі. Я думаю, треба звідси швиденько акуратненько вибігати, тому що невідомо, що у нього в голові”, – розповіла жінка в суді. 

Подружжя Макайя казали, що їм вистачить і вибачення від водія. Однак той відмовився перепросити навіть у суді. Служба таксі за цей випадок все ж вибачилася та звільнила таксиста. 

25 червня суд виніс вирок, у якому визнав чоловіка винним у дрібному хуліганстві (ст. 173 КУпАП). Водія зобов’язали виплатити штраф у розмірі п’яти неоподатковуваних мінімумів (85 гривень), а також сплатити судові витрати на користь держави.

“Ми з чоловіком раді тому, що правосуддя перемогло. У сучасному світі неможливий прояв дискримінації, всі люди однакові, ніхто не має права принижувати іншого незалежно від кольору шкіри, віросповідання і будь-якої іншої зовнішньої відмінності. Ми всі різні, однакових людей немає, навіть близнюки відрізняються. І цим наш світ прекрасний. Давайте поважати один одного і берегти наш світ. Дякуємо всім, хто підтримує нашу сім’ю, для нас це дуже важливо”, – написала Олена.

Нагадаємо, що у центрі Києва невідомий молодик ударив в обличчя чорношкірого хлопця через те, що він відпочивав на траві в компанії білошкірої дівчини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter