У центрі столиці ультраправий молодик ударив чорношкірого хлопця, який просто відпочивав на траві

Дата: 27 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У центрі Києва невідомий молодик ударив в обличчя чорношкірого хлопця через те, що він відпочивав на траві в компанії білошкірої дівчини. 

Відео нападу опублікували в одному з ультраправих телеграм-каналів увечері 26 липня.

 

На відео голомозий молодик у чорному одязі підходить до хлопця, поки той сидить на траві, та зненацька б’є його в обличчя. У підписі до публікації йдеться, що “правий [вдарив чорношкірого] за те, що той розважався з українкою”. Під дописом залишили декілька сотень расистських коментарів. У них, зокрема, дівчину зневажливо називають “чорнильницею” та пишуть, що вдарити варто було її.

Крім того, анонімний автор/-ка публікації висловлює сподівання, що “це нарешті ввійде в моду, і центр Києва знову стане приємним для прогулянок місцем”.  

Удень у цьому ж телеграм-каналі публікували інше відео, зняте на майдані Незалежності: на ньому зафільмували дівчат у компанії темношкірих хлопців. Публікацію супроводжував іронічний допис “Україночки найкращі. Думають про генофонд нації” та сотні образливих і расистських коментарів. 

Подібна риторика стосовно жінок, які перебувають у стосунках з “нерусскими”, народили чи всиновили чорношкірих дітей, популярна наразі в Росії серед прибічників спільноти  “Мужское государство”, заснованої Владиславом Поздняковим, – вони організовують масове цькування та надсилають жінкам погрози. Нещодавно “Мужское государство” зацькувало дружину студента з Нігерії, який помер, рятуючи дівчину, що потопала в морі.  

Нагадаємо, що український блогер та переможець шоу “Розсміши коміка” у 2017 році Віктор Вемуна розкритикував “Дизель шоу” за расистський та гомофобний номер.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter