Бразильця Лусваргі, який воював на боці “ДНР”, затримали за зберігання наркотиків і боєприпасів

Дата: 10 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Бразильця Рафаеля Лусваргі, колишнього бойовика самопроголошеної “ДНР”, на батьківщині затримали за зберігання наркотиків і боєприпасів.

Про це повідомляє бразильське видання Globo.

Рафаель Лусваргі

Поліцейський патруль зупинив 36-річного ексбойовика “ДНР” разом з 25-річним місцевим жителем у муніципалітеті Президенті-Пруденті. Спочатку Лусваргі дав неправдиві свідчення про себе, але молодик, який був з ним заявив поліції, що прийшов по марихуану.

Правопорушникові довелося зізнатися, що в нього були кокаїн, боєприпаси та велика кількість марихуани. Він передав ключ від будинку поліції та дозволив провести обшук.

У будинку колишнього бойовика знайшли 25 кілограмів марихуани, речовину, схожу на кокаїн і 350 патронів. Окрім того, правоохоронці вилучили мотоцикл, мобільні телефони, паспорти та інші документи.

Затриманий заявив, що приїхав у муніципалітет Президенті-Пруденті, щоб знайти роботу. Наркотики і боєприпаси він зберігав удома нібито на прохання невідомих осіб. За це йому платили 3000 реалів на місяць (приблизно 570 доларів).

Рафаель Лусваргі був заарештований за незаконний обіг наркотиків і незаконне зберігання боєприпасів.

Нагадаємо, що у травні 2019 року суд визнав громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі винним в участі у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації “ДНР/ЛНР”. Його засудили до 13 років в’язниці з конфіскацією майна. 31 липня того ж року виробок набув чинності.

За даними правоохоронних органів України, Лусваргі воював у складі 1-го мотострілецького батальйону Вікінг 1-ї бригади “ДНР” з вересня 2014 року по травень 2015 року, виконуючи функції керівника ротою, інструктора і розвідника.

Рафаеля Лусваргі передали бойовикам 29 грудня 2019 року в межах обміну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter