Командиру російського ОМОНу висунули підозру в знущанні над цивільними в Бучанському районі

Дата: 22 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У березні 2022 року в окупованому селі Здвижівка Бучанського району Київської області командир російського спецзагону ОМОН наказав своїм підлеглим незаконно затримати 4 цивільних мешканців села. Намагаючись змусити людей зізнатись у співпраці із ЗСУ, військовий застрелив собаку одного із них, а їх самих незаконно ув’язнив.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Підозрюваний у злочинах на Київщині командир російського ОМОНу Сергій Казеїчев

Слідство встановило, що в середині березня 2022 року близько 16-ї години підозрюваний наказав своїм підлеглим затримати трьох цивільних, які були на подвір’ї житлового будинку. 

Військові заборонили людям рухатись та змусили лягти на землю. Щоб налякати їх, росіяни застрелили собаку господаря. Після цього окупанти помітили ще одного чоловіка, який проходив вулицею повз цей будинок. Підозрюваний наказав військовослужбовцям затримати і його.

Людей примусово помістили у вантажний військовий транспорт і доставили до місця утримання на околицю села. Потерпілим зв’язали руки пластиковими стяжками, обмотали ганчірками та клейкою стрічкою очі. Їх закрили в холодному і непристосованому до життя сараї, де вони залишалися понад добу до 19:00 наступного дня.

Сергій Казеїчев

Не отримавши зізнання про співпрацю з ЗСУ, окупанти вивезли одного з полонених в лісосмугу. Його військові пів години били ногами й прикладами автоматів, після чого облили бензином і спочатку імітували його спалення, а після стріляли над головою з автоматів.

В ОГП не називають імені підозрюваного, але 20 грудня було оголошено підозру за аналогічний злочин командиру спеціального загону швидкого реагування ОМОН ГУМВС Росії по Красноярському краю 52-річному Сергію Казеїчеву.  До його зведеного загону також входили представники загону швидкого реагування Росгвардії із міста Красноярська і міліції особливого призначення Красноярського краю Російської Федерації.

Свого часу цей чоловік проводив “Уроки мужества” для підлітків Красноярського краю РФ.

Нагадаємо, поліція ідентифікувала військового РФ, який підстрелив мешканця Київщини й лишив його без допомоги. 

Раніше ZMINA писала, що правоохоронці встановили, що катувань, нелюдського поводження та тілесних ушкоджень від військових РФ під час окупації Київщини зазнали 1 139 людей.

Російські військові під час окупації Київщини роздягали всіх людей, яких брали в полон, а коли не знаходили на їхніх тілах нацистських татуювань – катували та вбивали.

Після деокупації Київської області правоохоронці знаходили тіла закатованих росіянами цивільних у масових похованнях. 

Всього на деокупованих територіях правоохоронці виявили 80 місць несвободи й катівень, де російські окупанти незаконно утримували та піддавали тортурам цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter