На деокупованих територіях виявили 80 російських катівень та місць несвободи

Дата: 09 Вересня 2023
A+ A- Підписатися
Правоохоронці виявили на звільнених територіях 80 місць несвободи й катівень, де російські окупанти незаконно утримували та піддавали тортурам цивільних.
 
Про це розповіла заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час зустрічі зі спеціальною доповідачкою ООН з питань тортур Еліс Джіл Едвардс.
 
Катівня, яку окупанти організували в Біляївській школі на Херсонщині

Як зазначила Павліченко, катівні та місця несвободи знайшли на територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Київської та Сумської областей.

За її словами, нещодавно слідчі виявили ще одну катівню на території деокупованої Бучі. Там у період з 3 по 7 березня 2022 року російські військові незаконно утримували 151 людину. Окупанти не давали людям медикаменти, їжу та воду.

Слідчі Нацполіції вже відкрили понад 80 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів російських військових на території України. Серед них — убивства мирного населення, жінок і дітей, сексуальні злочини, розстріли евакуаційних коридорів, убивства журналістів та знищення культурної спадщини.

Заступниця глави МВС надала представникам іноземної делегації повну інформацію щодо всіх порушень прав людини у звʼязку з повномасштабним вторгненням РФ на територію України.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора встановив понад 700 постраждалих від катувань російськими військовими на Харківщині. У місті Херсоні жертвами воєнних злочинів, скоєних росіянами, стали понад 160 осіб.

Українській владі вдалося ідентифікувати 156 російських військовослужбовців та окупаційних чиновників, які вчиняли воєнні злочини. До суду було направлено 114 обвинувальних актів, а 35 осіб отримали вироки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter