Звільнили поліціянтку, яка назвала ветерана Павла Якімчука “конченим інвалідом” за зауваження

Дата: 28 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

З посади звільнили поліціянту, яка в Києві назвала ветерана Павла Якімчука “конченим інвалідом”, бо той зробив їй зауваження. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Павло Якімчук. Фото: фейсбук-сторінка ветерана

У відомстві завершили службове розслідування. 

Встановили, що 14 серпня, близько 15-ї години, на стоянці в одному з гіпермаркетів столиці Якімчук зробив зауваження чоловіку поліціянтки, який припаркувався на місці для людей з інвалідністю. Родина не відреагувала на зауваження, натомість “вступила в словесний конфлікт” та залишила автомобіль на місці близько години.

Якімчук розповідав, що у відповідь на зауваження жінка назвала його “конченим інвалідом”, а коли він виправив її, бо треба казати люди з інвалідністю, то додала: “О*уїли. Думають, якщо приїхали з передка, то їм все можна”. 

Водія автівки, в якій була поліціянтка, мають притягнути до відповідальності за неправильне паркування. Йому загрожує штраф 1020–1700 гривень.

Нагадаємо, що в Україні вже налічують 1,2 мільйона ветеранів, але попри високий рівень довіри до ЗСУ ті, хто повернувся з фронту, стикаються з нерозумінням суспільства. 

За час, поки триває повномасштабне російське вторгнення, у медіа вже лунало чимало подібних історій. До прикладу, торік у Києві представників патронатної служби “Азову” на бізнес-форумі попросили сховатись у куток, бо вони були у формі та нібито лякали цим інших гостей. Після розголосу організатори перепросили військових, а голова патронатної служби Олена Толкачова зізналась, що не очікувала такої бурхливої реакції громадськості. 

Також клієнт облаяв через інвалідність у ветклініці в Одесі лікаря-ветерана на протезах Олексія Притулу.

Якщо ви не хочете власними діями нашкодити ветеранам та ветеранкам, можете прочитати книжку про толерантне спілкування з тими, хто повернувся з фронту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter